ANTIQUARIAAT

"DUTHMALA

Informatie over Duthmala

 

 

 

 

Naam Duthmala
Bisschop Clemens Willibrord schenkt in het jaar 727 Brabantse goederen aan de door hem bestuurde abdij Echternach:

‘...villam que vocatur Wadradoch in pago Texandria super fluvio Duthmala...’

[ ‘...plaats genaamd Waalre in Taxandrië aan de rivier de Dommel...’]

In die tijd werd "Duthmala" als naam voor de "Dommel" gebruikt. Het antiquariaat is gelegen vlakbij de Dommel in het oude buurtschap Kasteren (Liempde, gemeente Boxtel)

Geschiedenis
Antiquariaat Duthmala is gestart door Engelie van der Pas  in het najaar van 1997 en heeft haar 12,5-jarig bestaan gevierd. Antiquariaat Duthmala is een gespecialiseerd verzendantiquariaat, geen winkel. De specialisaties hebben alles te maken met de belangstelling van de eigenaresse en die van haar man Ger van den Oetelaar met wie zij het antiquariaat drijft. De specialisaties zijn: Brabantica, Kloosters & Abdijen, Heiligen en Landbouwhuisdieren. Antiquariaat Duthmala heeft bijna 10.000 titels Brabantica op voorraad en is daarmee een antiquariaat met een groot aanbod van Brabantica.
Het aanbod wordt bekend gemaakt via de website duthmala.nl, via Antiqbook en Boekwinkeltjes.

Duthmala heeft "duurzaamheid" hoog in het vaandel. Mede daarom worden de papieren catalogi op 100% kringlooppapier gedrukt en het verpakkingsmateriaal wordt indien mogelijk hergebruikt.

E-mail: duthmala@wxs.nl

Antiquariaat ‘Duthmala'
Kasterensestraat 15
5298 NV Liempde
telefoon: 0411-632043

NAAR OPENINGSPAGINA ANTIQUARIAAT DUTHMALA

INKOOP VAN BOEKEN DOOR DUTHMALA

LEVERINGSVOORWAARDEN DUTHMALA

HOME

ZOEKEN VIA INVULFORMULIER   

Via deze KNOP kunt u ook naar de genealogische website van Ger van den Oetelaar. Op de website van Duthmala wordt aandacht geschonken aan diverse  LIEMPDSE NATUURGEBIEDEN zoals Scheeken, Geelders, Dommel en Dommeldal, Landgoed Velder (Veldersch Bosch) en aan een aantal CULTUURHISTORIE RONDOM LIEMPDE.