OP 15 NOVEMBER 2013 VERSCHEEN HET VAN AARLE-BOEK:

Genealogie Van Aarle, 1250-1950, al 700 jaar echte Brabanders

 

Cor van Aarle (Best) is tijdens een groot gedeelte van zijn leven bezig geweest met alles rondom de familie Van Aarle. Hij heeft vele takken via archiefspeurwerk uitgezocht en hij was vele andere Aarle-onderzoekers van dienst. De hoeveelheid gegevens is gigantisch maar nog nooit gepubliceerd. In nagedachtenis van hem (Cor overleed 8 april 2006) hebben een aantal mensen het initiatief genomen om deze gegevens als basis te gebruiken voor een complete genealogie / stamboom van de familie Van Aarle. De gegevens die door Gijs van Aarle (Sint-Oedenrode) en Ger van den Oetelaar (Liempde) verzameld zijn, worden als aanvulling gebruikt. Door de initiatiefnemers is destijds, begin 2007, een professionele onderzoeker, drs. Jean Coenen , aangezocht om van de gegevens een degelijke uitgave te maken. Dhr. Jean Coenen had vele genealogieŽn en lokale geschiedenissen (o. a. Best, Liempde en Boxtel) gepubliceerd. Helaas is Jean Coenen in 2010 overleden. Hij heeft wel veel werk verricht  voor de genealogie.
Eind 2011 hebben de vier initiatiefnemers een opvolger gevonden n.l. Family Affairs (
http://www.familyaffairs.nl). Femke en Lars Roobol van Family Affairs zijn begin 2012 gestart met het vervolg op het werk van Jean Coenen. Ze hebben er een rijke uitgave van gemaakt die veel verder gaat dat een pure opsomming van namen en data. Op 15 november 2013 heeft de presentatie van het boek plaatsgevonden. Het eerste exemplaar is door mevr. Marietje van Aarle Strijbos aangeboden aan de burgemeester van Best, Anton van Aert.

 

Titel:     Genealogie Van Aarle, 1250-1950, al 700 jaar echte Brabanders.

De initiatiefnemers hebben besloten om maar 120 exemplaren van het boek te laten drukken. inmiddels zijn deze boeken verkocht. Er is gewerkt aan een geheel ongewijzigde tweede druk. Sinds half januari zijn er een beperkt aantal exemplaren beschikbaar.

Via een klik op Duthmala kunt u een boek reserveren c.q. bestellen.

Het boek is een lijvig gebonden boekwerk geworden van 692 pagina's. Een boek met erg veel interessante wetenswaardigheden over de Familie Van Aarle. Diverse onderzoekers hebben een professionele bijdrage geleverd en het boek is prachtig geÔllustreerd. In het boek zijn ook enkele biografieŽn van leden van de familie Van Aarle verwerkt.  Elke 1000-euro-sponsor (van de 1e druk) kon kiezen voor een bepaald persoon.

De volgende personen zijn uitgebreid via een biografie & illustraties beschreven.

Voor meer info kunt u terecht bij ťťn van de initiatiefnemers:

Initiatiefnemers:
Jeanne van Aarle, Best, <jvanaarle@ziggo.nl>
Gijs van Aarle, Sint-Oedenrode, <gijsvanaarle@gmail.com>
Rini van Aarle, Best, <rinivanaarle@onsbrabantnet.nl>
Ger van den Oetelaar, <vandenoetelaar@wxs.nl>

De boekuitgave is een momentopname en uiteraard nooit foutloos. Via  <vandenoetelaar@wxs.nl> kunt u correcties, aanvullingen, correcties of andere bijdragen (foto's of bidprentjes) doorgeven.

Aanvullingen en verbeteringen zijn te vinden via volgende pagina.